• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

У податковій накладній невірно вказано статус платника: як виправити?

Податкова накладна помилково зареєстрована із зазначенням ознаки 02 (неплатник ПДВ), а контрагент насправді платник ПДВ. Як виправити цю помилку?

Якщо порушено порядок заповнення накладної, та не порушено порядок податкового обліку – штрафів не буде 

Платником ПДВ порушенно порядок заповнення податкової накладної, проте не порушено порядок ведення податкового обліку, на підставі якого визначаються податкові зобов'язання. Чи будуть фінансові санкції? 

Правила виправлення помилок, допущених при складанні розрахунку коригування, не встановлені

Після повернення товару постачальник виписав розрахунок коригування, де зазначив кількість товару 6 шт. (замість 5 шт). Розрахунок зареєстрований бухгалтером. Як тепер виправити цю ситуацію? 

Понижуючий коефіцієнт ЄСВ: як розрахувати? 

Як правильно розрахувати коефіцієнт до ЄСВ, якщо він більше 0,4% і якщо він менше 0,4%? 

Придбання основних засобів за готівку: нюанси

Директор придбав основний засіб для підприємства за готівку вартістю понад 80 тис. грн з ПДВ. Бухгалтер провів цю операцію авансовим звітом. Чи є якийсь ліміт в частині повернення заборгованості з каси директору? 

Від'ємне значення ПДВ: відображення у березневій декларації 

Як у березні в декларації з ПДВ відобразити позитивне значення (з ряд.18 ), якщо є від'ємне значення ПДВ станом до 01.02.2015 р. і задекларовано в декларації за лютий у ст. 31 плюс у додатку 2 заявлено у рядку 5 (сума+ прописом). Можливо через рядок 20.2 суму позитивного значення з одночасним відображенням у колонці 7 додатка 2?

Зведена податкова накладна: особливості складання 

Підприємство надає послуги з автомийки і шиномонтажу. Чи можливо виписувати акт виконаних робіт один раз на місяць на всі надані послуги та зведену податкову накладну? Які особливості складання зведеної податкової накладної?

Податкова накладна виписується на дату перетинання кордону 

Який курс використовувати для виписки податкової накладної при експорті товару, якщо ВМД виписана 16.03.2015 р., курс 0,35460, а дата перетину митного кордону України 21.03.2015 р., курс 0,3876?

Сума акцизного податку з роздрібних продажів підакцизних товарів в накладній не відображається

Підприємство купило бензин для АЗС на суму 80 грн + 20% ПДВ = 96,00 грн. По касових апаратах немає техможливостей виділяти 5%, хоча ціни підняли на 5%. Продало бензин, касовий апарат в Z-звіті видає: продано 120,96 у т.ч. ПДВ 20.16. Чи знімати з виручки 120,96 5% акцизу при заповненні декларації з акцизу?

Розподіл податкового кредиту в окремих ситуаціях 

Який порядок проведення розподілу податкового кредиту за послугами, отриманими від нерезидента?

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»