• Посилання скопійовано

Що почитати у квітні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за березень

На жаль, війна триває... А отже, й надалі це основна тема, до якої зводиться більшість інших (зокрема, бухгалтерських). Щоби поміж усім цим потоком інформації не пропустити чогось важливого, рекомендуємо почитати 10 найцікавіших матеріалів редакції за березень

Що почитати у квітні: 10 найцікавіших матеріалів редакції за березень

1) Індексація зарплати у березні 2024 року: проводити чи ні?

24 тис. переглядів

Зміни у порядку індексації заробітної плати, внесені законами про Держбюджет у 2023-му та у 2024 роках, викликали чимало запитань у роботодавців. І ось маємо вже квітень 2024 року, але запитань не меншає. Докладно (і з прикладами) ми їх розглянули у цій статті.

 

2) Пільги щодо плати за землю та податку на нерухомість: новації Закону №3603

20 тис. переглядів

Які пільги щодо сплати податку на нерухомість та плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) вносить новий Закон №3603? Дізнайтесь про це у цій статті від редакції.

 

3) Як порахувати кількість днів заробленої відпустки: роз’яснює Мінекономіки

15 тис. переглядів

Ажіотаж навколо змінених правил розрахунку компенсації за невикористані відпустки порушив і ще одне одвічне питання. А як порахувати кількість днів невикористаних відпусток? Читайте у нашому коментарі до листа Мінекономіки.

 

4) З 16 березня діє Закон про скасування штрафу за помилкову сплату податків та інші зміни до ПКУ

15 тис. переглядів

15 березня опубліковано Закон №3603. За ним платникам податків надається можливість взаємодіяти з ДПС у режимі відеоконференції, а також скасовується штраф за помилкове зазначення у платіжках неправильного бюджетного рахунку (за умови своєчасної сплати).

 

5) Як зміниться нарахування зарплати у квітні 2024 року: нагадування від редакції

11 тис. переглядів

З 1 квітня 2024 року розмір мінімальної зарплати зросте з 7100 грн до 8000 грн на місяць. Як це вплине на оплату праці та оподаткування виплат працівникам? Читайте у цій статті.

 

6) Як зміняться розміри податків для ФОПів з квітня 2024 року?

10 тис. переглядів

Скільки ЄСВ доведеться сплачувати з 1 квітня 2024 року підприємцям та фізособам-«незалежникам» за себе? Чи зміняться розміри єдиного податку для І та ІІ груп? Які «воєнні» пільги залишаться діючими?

 

7) З 2025 року допомогу при народженні дитини пропонують прив’язати до прожиткового мінімуму

9 тис. переглядів

Розмір допомоги при народженні дитини не збільшувався вже 10 років. А оскільки це один зі стимулів, що впливає на демографічну ситуацію, підходи до таких виплат пропонують переглянути. Відповідний законопроєкт №11072 зареєстровано у ВРУ.

 

8) З 5 березня діє оновлена форма декларації про майновий стан і доходи

9 тис. переглядів

Зміни внесено з метою виправлення технічних помилок у Податковій декларації про майновий стан і доходи, додатках КІК та Ф3 до цієї декларації. Але через ці зміни фізособи та самозайняті особи отримали нову форму для звітування, але вже за підсумками 2024 року.

 

9) Для ФОПів та юросіб-«єдинників» планують впровадити обовʼязкову сплату ВЗ, – Гетманцев

7 тис. переглядів

Ми вже писали, що КМУ готує законопроєкт, який дозволить забезпечити додаткові надходження до бюджету. Але, за словами Гетманцева, військовий збір хочуть окремо запровадити ще й для ФОПів та юросіб-"єдинників". Проте деталі поки що невідомі.

 

10) ДПС знову оновила план-графік планових перевірок юросіб на 2024 рік

7 тис. переглядів

Станом на 25.03.2024 оновлено розділи I та II щодо перевірок платників податків - юридичних осіб та фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів. Інші розділи плану-графіка наразі без змін.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»