• Посилання скопійовано

Національний банк залишив облікову ставку на рівні 30 %

Правління Національного банку вирішило залишити незмінною облікову ставку на рівні 30%

Національний банк залишив облікову ставку на рівні 30 %

З метою закріплення позитивних зрушень на грошово-кредитному ринку та підтримки тренду на зниження інфляції Правління Національного банку вирішило залишити незмінною облікову ставку на рівні 30%. Таке рішення було прийнято на засіданні Правління Національного банку України, присвяченому питанням монетарної політики 30 липня 2015 року.

На засіданні відбулось обговорення макроекономічної ситуації, стану грошового-кредитного ринку, прогнозу подальшого розвитку ситуації та можливої зміни монетарних інструментів. Було відзначено поступове зниження інфляційного тиску. Так у червні продовжилося уповільнення споживчої інфляції – приріст індексу споживчих цін становив 0.4% порівняно з 2,2% у попередньому місяці. Темп базової інфляції також уповільнився до 0,4% у червні (порівняно з 4,6% у квітні та 1,9% у травні). Стримуючий вплив на цінову динаміку відбувався, зокрема за рахунок підвищення збалансованості валютного ринку. На міжбанківському та готівковому сегментах валютного ринку в липні, як і в попередні два місяці, попит на іноземну валюту був нижчий, ніж її пропозиція. Тому коливання ринкового курсу гривні до долара США відбувалися в досить вузькому діапазоні.

"Позитивні зрушення, які ми спостерігаємо, свідчать про ефективність стабілізуючих дій Національного банку. Зараз грошово-кредитний ринок збалансований і якщо цей баланс зберігатиметься – ми очікуємо на подальше уповільнення споживчої інфляції. Тож за умов стійкого зниження інфляційних ризиків ми перейдемо до пом’якшення грошово-кредитної політики у найближчій перспективі", – прокоментувала поточну ситуацію на грошово-кредитному ринку та рішення Правління Національного банку України Голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»