• Посилання скопійовано

Як поновлюватимуть тимчасово зупинені ліцензії небанківських фінустанов на ТОТ: постанова НБУ

НБУ затвердив порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінансових послуг, місцезнаходженням яких були ТОТ, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території

Як поновлюватимуть тимчасово зупинені ліцензії небанківських фінустанов на ТОТ: постанова НБУ

Національний банк затвердив порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінансових послуг, місцезнаходженням яких були тимчасово окуповані території, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території.

Згідно з новим порядком фінансова установа має долучити до заяви про поновлення тимчасово зупиненої ліцензії документи, що підвереджують відповідність вимогам Положення про авторизацію фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2023 №199 (зі змінами).

Національний банк розглядатиме заяву про поновлення ліцензії протягом 30 робочих днів з дня отримання повного пакета документів, водночас може продовжити цей строк ще на 30 робочих днів та запитувати додаткову інформацію / документи / пояснення.

Повідомлення про ухвалене рішення Національного банку надається безпосередньо надавачеві фінансових послуг та оприлюднюється на сторінці офіційного Інтернет-представництва НБУ.

Положення про порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій та зміни до постанови Правління НБУ від 12.08.2022 №177 «Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління НБУ від 06 березня 2022 року №39» (зі змінами) затверджено постановою Правління НБУ від 22.03.2024 №35, яка набирає чинності з 26 березня 2024 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»