• Посилання скопійовано

НКЦПФР ухвалила Порядок реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні регулятора, що відбулося 14 лютого, ухвалила новий порядок реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення.

«Цей документ було розроблено, насамперед, як нормативний акт, що відповідатиме вимогам чинного законодавства, передусім Закону України «Про виконавче провадження». При розробці Порядку нами був проаналізований значний пласт документів, що регулюють цю сферу, та розроблено максимально адаптований до сучасних реалій порядок, який, на нашу думку, має максимально задовольнити учасників ринку. Загалом Порядок визначатиме умови проведення на фондовій біржі торгів шляхом аукціону з реалізації цінних паперів, на які звернено стягнення на фондовій біржі, відповідно до чинного законодавства», — зазначив О. Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж.

Дія порядку поширюватиметься, насамперед, на фондові біржі та інших професійних учасників фондового ринку, а також на органи державної виконавчої служби.

Відповідно до Порядку, реалізовувати цінні папери, на які звернено стягнення, орган виконавчої влади зможе на будь-якій фондовій біржі шляхом аукціону та відповідно до правил торгівлі на ній.

Наразі документ було ухвалено Комісією. Найближчим часом очікується його обов’язкове оприлюднення, під час якого кожен учасник фондового ринку або інша зацікавлена сторона зможуть висловити свої зауваження та побажання щодо доопрацювання порядку.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»