• Посилання скопійовано

В Україні вводять пенсійний збір при купівлі валюти

В Україні вводиться обов'язковий пенсійний збір при операціях з купівлі валюти в готівковій та безготівковій формі за ставкою 0,5% від об'єкта оподаткування

В Україні вводять пенсійний збір при купівлі валюти

Об этом говорится в Законе о предотвращении финансовой катастрофы и создании условий для дальнейшего экономического роста Украины, опубликованном в газете «Голос Украины» и вступившем в силу сегодня, 1 апреля. 

Согласно закону, плательщикам пенсионного сбора отныне считаются «юридические и физические лица, которые осуществляют операции по покупке иностранной валюты в безналичной и\или наличной форме». «Для плательщиков сбора (ставка составляет) – 0,5% от объекта налогообложения», - говорится в законе. 

Организацию и контроль за уплатой сбора обеспечивает Национальный банк, а коммерческие банки до 20 числа каждого месяца обязаны подать в органы Пенсионного фонда отчет о начислении платежей. 

На підставі: УНІАН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»