• Посилання скопійовано

Завершено роботу над Положенням про іпотечні облігації

НКЦПФР прийняла рішення про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску звичайних іпотечних облігацій

Завершено роботу над Положенням про іпотечні облігації

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму традиційному засіданні прийняла рішення про «Про затвердження Положення про порядок реєстрації випуску звичайних іпотечних облігацій, проспекту емісії, звіту про результати розміщення іпотечних облігацій, погашення та скасування реєстрації випуску іпотечних облігацій».

«Зазначу, що у зв’язку із набранням чинності Закону України «Про депозитарну систему», а також низкою інших змін, які вносились у вітчизняне законодавство, виникла необхідність приведення норм Положення у відповідність до оновленої законодавчої бази. Так, ключовою новацією даного документу є запровадження механізму, яким передбачено, що після розміщення іпотечних облігацій зміни до проспекту емісії можуть вноситися лише за згодою їх власників або управителя», – розповіла Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

Пані Папаіка додала, що Комісія приділяє значну увагу розвитку інструментарного наповнення фондового ринку, і окреме місце у цьому процесі посідають саме іпотечні облігації. Адже даний інструмент може бути досить ефективним для розвитку ринку цінних паперів і появи на ньому «довгих» грошей.

Наразі нормативно-правовий документ вже погоджено з усіма міністерствами та відомствами, обговорено з громадськістю та найближчим часом буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження процедури державної реєстрації.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»