• Посилання скопійовано

Нацбанк спрощує порядок проведення банками валютних операцій

Відтепер банки зможуть відразу підтверджувати укладені між собою угоди

Нацбанк спрощує порядок проведення банками валютних операцій

З метою уточнення порядку відображення операцій з купівлі-продажу іноземних валют та банківських металів у Системі підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України (далі – Система підтвердження угод), а також спрощення процесу реєстрації цих операцій Правління Національного банку України 24 липня 2015 року прийняло постанову № 473 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – Постанова № 473).

Нормами Постанови № 473 передбачається:

  • змінити підхід до підтвердження операцій з купівлі-продажу іноземних валют та банківських металів в Системі підтвердження угод;
  • скасувати подання заявок на участь у Системі підтвердження угод для проведення операцій з іншими уповноваженими банками. Заявки на участь в Системі підтвердження угод будуть подаватися лише для проведення операцій з Національним банком України;
  • скоротити обсяги інформації, що має зазначати банк у заявці на участь у Системі підтвердження угод;
  • відмінити для уповноважених банків підтвердження операцій з купівлі-– продажу інвестиційних монет України з Національним банком України.

Коментуючи цю постанову директор Департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко зазначив: "Дана постанова суттєво спрощує для банків процедуру реєстрації операцій у Системі підтвердження угод, відтепер банки зможуть відразу підтверджувати укладені між собою угоди. Разом з цим буде забезпечена прозорість оперативної інформації, що подається банками засобами цієї Системи".

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»