• Посилання скопійовано

Автосалони сплачуватимуть штрафи за мовчання

Автосалонам, які добровільно не доноситимуть на підозрілих покупців, загрожує кримінальна відповідальність.

А той, хто несвоєчасно подасть інформацію, сплатить штраф у розмірі до 3000 неоподатковуваних мінімумів. Тобто до 51000 гривень, — повідомляють у Держфінмоніторингу. У фінрозвідці підтвердили: в автосалонах самі оцінюватимуть, чи потрібно надіслати дані про тих, хто купує машини вартістю понад 150 тис. грн.

Але водночас кажуть: навіть якщо дилери відмовляться повідомляти таку інформацію, Держфінмоніторинг усе одно дізнається — через інші канали.

Олексій Фещенко, заступник голови Держслужби з фінмоніторингу: «Держфінмоніторинг не отримує і не повинен отримувати інформацію про всі продажі. Ми отримуємо інформацію тільки у тому разі, коли виявляються якісь підозри. Якщо така операція у мене пройшла хоча б одна, то я маю стати на облік у Держфінмоніторинг. Стати на облік для чого? Для того, щоб просто встановити канал зв’язку, щоб зрозуміти, коли надійде повідомлення і від кого воно надійшло».

Дмитро Полонський

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»