• Посилання скопійовано

Від арешту рахунків планують звільнити військовослужбовців та співробітників окремих служб

Законопроєктом №9299 пропонується українським військовослужбовцям та співробітникам правоохоронних органів спецпризначення, Держтранспорту, Держспецзв’язку дозволити користуватися всією сумою арештованих коштів

Від арешту рахунків планують звільнити військовослужбовців та співробітників окремих служб

15 травня 2023 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №9299 "Про внесення змін до пункту 10(2) Розділу ХІІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про виконавче провадження".

Змінами пропонується дозволити тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні фізичним особам - боржникам, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, здійснювати видаткові операції з поточного рахунку без обмежень в розмірах щодо видаткових операцій, якщо такими боржниками є:

  • військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань
  • правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Як зазначили законотворці, "обов’язком держави є забезпечення правового, соціального захисту громадян України, які наразі захищають Україну, її територіальну цілісність, а також членів їхніх сімей на період виконання ними завдань з відсічі збройної агресії ворога. Наші захисники, відбиваючи атаку ворога, повинні мати можливість зосередитись виключно на виконанні відповідних завдань військового командування України та вжиття заходів щодо збереження свого життя, життя побратимів та мати можливість користуватись коштами, наявними на їх банківських рахунках як особисто захисниками, так і членами їх родин".

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»