• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики пропонує спростити працевлаштування переселенців

Міністерство соціальної політики ініціює спрощення процедур реєстрації внутрішньо переміщених осіб у центрах зайнятості для надання їм якісних послуг з отримання нової спеціальності і пошуку роботи

Мінсоцполітики пропонує спростити працевлаштування переселенців

Міністерство соціальної політики України ініціює спрощення процедур реєстрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у центрах зайнятості для надання їм якісних послуг з отримання нової спеціальності і пошуку роботи. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

„На сьогодні близько 40 тисяч переселенців зареєстровані в службах зайнятості. Вони потребують працевлаштування”, - сказав Міністр.

«Ми встановлюємо чіткий і простий перелік документів, необхідних людині, аби скористатись послугами служби зайнятості. Усі внутрішньо переміщені особи, які потребують допомоги нашої держави, зможуть отримати цю допомогу. Для цього ми пропонуємо сьогодні затвердити два документи. Це зміни до порядку реєстрації безробітних для обліку осіб, які шукають роботу, і основні напрямки розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб", - зазначив Міністр.

На виплати з безробіття для ВПО у Фонді соціального страхування на випадок безробіття до кінця поточного року виділено 21 мільйон гривень, додав Розенко, зазначивши, що "окрім виплати допомоги по безробіттю, ми будемо надавати внутрішньо переміщеним особам більш якісні соціальні послуги з підвищення їхньої кваліфікації, перенавчання і пошуку нових робочих місць".

Характеризуючи загальну ситуацію з державною реєстрацією ВПО, Розенко заявив: „Зараз щотижня ми реєструємо по 15-20 тисяч тимчасово переміщених осіб”. Загальна кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців, за даними Мінсоцполітики, вже перевищила 1,3 мільйони осіб.

Разом із тим, Міністр відзначив тенденцію до зменшення кількості нових реєстрацій внутрішньо переміщених осіб. „Тенденція така, що активність зменшується, - наголосив він. - Та все одно щотижня ми реєструємо щонайменше 15-20 тисяч тимчасово переміщених осіб, які або раніше не зверталися по наші послуги, або продовжують виїздити, особливо з „гарячих точок”, де, на жаль, не відбулося повноцінне припинення вогню”.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»