• Посилання скопійовано

Право жінки на додвідпустку на дитину, якщо чоловік вважається зниклим безвісти

Фахівці Держпраці підкреслили, що заміжні жінки, які мають одну дитину, в яких чоловіки з минулого року вважаються зниклими безвісти, мають право на додаткову соцвідпустку

Право жінки на додвідпустку на дитину, якщо чоловік вважається зниклим безвісти

У заміжньої жінки, яка має одну дитину, чоловік з минулого року вважається зниклим безвісти. Чи має право така жінка на додаткову відпустку (працівникам, які мають дітей)?

Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці відповідає: так, має.

Відповідно до Закону України «Про відпустки» одинокій матері, батьку дитини, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), надається щороку додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів.

Одинока мати - це мати, в актовому записі про народження дитини якої відомості про чоловіка як батька дитини внесені в установленому порядку за її вказівкою; мати дитини, батько якої помер, відповідно до рішення суду позбавлений батьківських прав, визнаний безвісно відсутнім або оголошений померлим, якщо ця дитина не була усиновлена іншим чоловіком.

Отже, така жінка має право на додаткову відпустку як працівник, що має дітей.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»