• Посилання скопійовано

На яку додаткову відпустку мають право водії автобуса: розʼяснення від Держпраці

Фахівці Держпраці у своєму розʼясненні підкреслили, що водій автобуса має право на 7 календарних днів додаткової відпустки за особливий характер праці

На яку додаткову відпустку мають право водії автобуса: розʼяснення від Держпраці

Водій автобуса має право на 7 календарних днів додаткової відпустки за особливий характер праці. Втім, стаття 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» дозволяє роботодавцеві відмовити працівнику в наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки в зв’язку з вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури. Саме до них належать транспортні підприємства, тож надавати водієві додаткову відпустку чи ні, вирішує роботодавець.

Про це під час інформаційного семінару для представників транспортних підприємств нагадали посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Також вони звернули увагу на недопущення мобінгу й дискримінації працівників з інвалідністю та ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»