• Посилання скопійовано

Страховий стаж для виходу на різні пільгові пенсії хочуть збільшити

До Верховної Ради передано законопроект, який змінює систему нарахування спеціальних пенсій та дострокового виходу на пенсію

Страховий стаж для виходу на різні пільгові пенсії хочуть збільшити

Страховий стаж для виходу на різні пільгові пенсії, у тому числі пенсії за вислугу років, має бути збільшений. Про це сказав Міністр соціальної політики Павло Розенко.

«До Верховної Ради вже передано законопроект, який змінює систему нарахування спеціальних пенсій та дострокового виходу на пенсію», - зазначив він.

«Зокрема, там буде пропозиція збільшення страхового стажу для виходу на різні пільгові пенсії, у тому числі пенсії за вислугу років. Адже в 2011-му був на 10 років збільшено страховий стаж для звичайних людей, а для пільговиків він залишився на колишньому рівні», - розповів Міністр.

За його словами, робитися це буде не різко, за принципом підвищення пенсійного віку для жінок - збільшуючи щороку страховий стаж на півроку. «Ненормально, коли молода людина в 45 років вже пенсіонер. У нинішніх економічних умовах держава не може собі це дозволити», - підкреслив Павло Розенко.

Водночас, за словами Міністра, це не стосуватиметься військовослужбовців. «Для них у 2011-му стаж служби вже підняли на п'ять років, і в ситуації, коли треба підвищувати престиж військової служби, ніяких різких рухів по цій категорії ми робити не будемо», - пояснив він.

«Мова йде про списки шкідливих професій, про систему виходу на пенсію за вислугою років у системі освіти та медицині. Але ще раз повторюся - ніяких «шокових» методів ми застосовувати не будемо, буде поступовий перехід на європейські принципи пенсійного забезпечення», - наголосив Павло Розенко.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»