• Посилання скопійовано

Фізособа-пенсіонер реєструється ФОПом: чи виплачуватимуть далі пенсію?

Фахівці ПФУ розповіли, чи припиниться виплата пенсії фізособі у разі здійснення реєстрації та провадження підприємницької діяльності. Докладніше - далі у новині

Фізособа-пенсіонер реєструється ФОПом: чи виплачуватимуть далі пенсію?

Я отримую пенсію за вислугу років як працівник охорони здоров’я. Планую займатися медичною практикою та зареєструватися як фізична особа — підприємець. Чи припиниться мені виплата пенсії у разі здійснення мною підприємницької діяльності?

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надає відповідь: ні, виплата пенсії не припиниться.

Пунктом 2.4. постанови правління ПФУ від 25.11.2005 №22-1 «Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що в разі зарахування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, що дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється і поновлюється з дня, що настає за днем звільнення з роботи.

Але відповідно до Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою КМУ від 04.11.1993 №909, не передбачено право на пенсію за вислугу років фізичних осіб – підприємців, які займаються медичною практикою.

Отже, підстави для припинення виплати пенсії за вислугу років відсутні.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»