• Посилання скопійовано

Переплата ЄСВ на рахунках ПФУ - пишемо заяву про повернення в Міндоходів?

Затверджено Порядок зарахування в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів

Переплата ЄСВ на рахунках ПФУ - пишемо заяву про повернення в Міндоходів?

Відповідно до Порядку, повернення коштів здійснюється у випадках:

- надміру або помилково сплачених сум єдиного внеску, безпідставно стягнених сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій або інших коштів на відповідний рахунок органу доходів і зборів, відкритий в органі Казначейства за балансовим рахунком 3719;

- помилкової сплати сум єдиного внеску та/або застосованих фінансових санкцій на неналежний рахунок органу доходів і зборів.

Повернення коштів здійснюється на підставі заяви, яка подається в довільній формі до органу доходів і зборів.

У заяві обов'язково зазначаються: 

- найменування платника; 

- код ЄДРПОУ або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серія та номер паспорта; 

- місцезнаходження та номер контактного телефону; 

- причини повернення коштів; сума коштів, що підлягає поверненню; 

- реквізити рахунку одержувача коштів. 

До заяви обов'язково додається оригінал або завірена копія розрахункового документа (квитанція, платіжне доручення тощо), який підтверджує сплату коштів на рахунок відповідного органу доходів і зборів. 

У разі наявності у платника ЄСВ заборгованості зі сплати єдиного внеску або фінансових санкцій за іншими рахунками, повернення надміру або помилково сплачених коштів здійснюється після погашення платником такої заборгованості. 

Повернення коштів здійснюється на рахунки платників ЄСВ, відкриті в банках або органах Казначейства, зазначені в заяві платника. Платникам, які сплатили кошти готівкою, повернення коштів здійснюється на рахунки, вказані у заяві платника (Наказ Міндоходів від 09.09.2013 р. №453). 

Увага! Зазначений Порядок стосується коштів, які надміру або помилково сплачені на рахунки Міндоходів. Отже куди звертатись за поверненням ЄСВ надміру або помилково сплаченого на рахунки, що діяли до переходу адміністрування ЄСВ в руки податкової - під питанням. В будь-якому випадку варто особливо обережно ставитись до зберігання документів, що підтверджують сплату ЄСВ в перехідний період, та до призначення платежу вказаного в них.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»