• Посилання скопійовано

Субсидії на оплату комунальних призначаються індивідуально для кожної родини

Починаючи з 1 жовтня нарахування відсотка, який повинна сплачувати сім’я, здійснюється індивідуально для кожної родини

Субсидії на оплату комунальних призначаються індивідуально для кожної родини

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються, виходячи з індивідуальних особливостей кожної родини. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Він зазначив, що до 1 жовтня 2014 року сім’я, яка складалася з непрацездатних осіб, повинна була сплачувати за комунальні послуги не більше 10% свого доходу. Якщо до складу родини входили і працездатні особи, то, відповідно 15%.

Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики зауважив, що  починаючи з 1 жовтня нарахування відсотка, який повинна сплачувати сім’я, здійснюється індивідуально для кожної родини.

Віталій Музиченко додав, що у такому випадку субсидія залежить від розміру сім’ї: ”Тобто алгоритм нарахування побудований таким чином, що  сім’ї, у яких дохід менший, сплачуватимуть менший відсоток від свого доходу за житлово-комунальні послуги. Наприклад, якщо родина має  дохід у 2 тис. грн., то обов’язковим відсотком до сплати житлово-комунальних послуг буде  7,5% (150,00 грн.). Таким чином, зазначену суму сплачуватиме родина, а решту по комунальним послугам компенсуватиме держава”.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»