• Посилання скопійовано

Зміни в обчисленні страхового стажу українців, які працювали в СНД, готують до ІІ читання

У ВРУ почалася робота над підготовкою до ІІ читання законопроєкту №9453 щодо врегулювання питання пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України

Зміни в обчисленні страхового стажу українців, які працювали в СНД,  готують до ІІ читання

ВРУ розповідає, що у парламенті почалася робота над підготовкою до другого читання законопроєкту №9453 щодо врегулювання питання пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України.

Про це розповіла народна депутатка від «Слуги Народу» Ірина Борзова.

«На сьогодні дуже багато українців передпенсійного та пенсійного віку перебувають за кордоном. Ухвалений у першому читанні законопроєкт передбачає, що людина зможе ідентифікуватися у консульських установах у тій країні, де вона перебуває, щоб, наприклад, оформити пенсію або розв’язати певні проблеми з нарахуванням пенсій. Це можна буде зробити віддалено й не потрібно буде приїжджати в Україну. Також такі дії можна буде здійснити на території України, тобто ідентифікуватися, не відвідуючи Пенсійний фонд, зокрема на електронному порталі за допомогою «Дія. Підпис», – зазначила парламентарій.

Вона наголосила, що обчислюватися страховий стаж буде у тих людей, які працюють за кордоном, і з тими країнами, з якими Україна уклала відповідні угоди.

«Це ратифіковані угоди про соціальну відповідальність двох країн. Важливо, що нині така угода розірвана з рф та Білоруссю. Проте укладені угоди з Польщею, Болгарією, Грузією, Португалією, Іспанією. Весь перелік держав можна подивитися на сайті Міністерства соцполітики», – наголосила народна депутатка.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»