• Посилання скопійовано

Затверджено єдиний розмір допомоги на поховання потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві

Визначено єдиний розмір відшкодування витрат на поховання на рівні 10406 грн. Для отримання такої допомоги рідні загиблого чи інша особа, що здійснили поховання, повинні звернутися із заявою до будь-якого сервісного центру ПФУ

Затверджено єдиний розмір допомоги на поховання потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві

ПФУ повідомляє, що 15 листопада 2023 року вступили в дію зміни до Постанови правління Пенсійного фонду України від 30 серпня 2023 року №34-1 «Про розмір, процедуру проведення та обліку витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг у разі смерті потерпілого від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання».

Варто зазначити, що до набрання чинності законодавчої норми розмір витрат на поховання встановлювався окремо для кожного регіону України. Так, по Вінницькій області він становив 6190 грн. Нині ж визначено єдиний розмір відшкодування витрат на поховання на рівні 10406 грн.

Для отримання такої допомоги рідним загиблого чи іншій особі, яка здійснила поховання, необхідно звернутися із заявою до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України. Відшкодування витрат на поховання проводяться шляхом зарахування на поточний банківський рахунок заявника. Перерахування коштів здійснюється централізовано Пенсійним фондом України.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»