• Посилання скопійовано

Допомога по тимчасовій непрацездатності члена сім’ї: коли та як надається?

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років виплачується з першого дня за період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більш як за 14 календарних днів

Допомога по тимчасовій непрацездатності члена сім’ї: коли та як надається?

Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області зазначає, що допомога по тимчасовій непрацездатності надається на підставі листка непрацездатності, за кошти Пенсійного фонду України починаючи з першого дня необхідності догляду.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років виплачується з першого дня за період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більш як за 14 календарних днів. Якщо ж така дитина потребує стаціонарного лікування, допомога виплачується застрахованій особі з першого дня за весь час її перебування у стаціонарі разом з хворою дитиною.

Допомога для догляду за хворим членом сім’ї (крім догляду за хворою дитиною віком до 14 років) надається застрахованій особі з першого дня, але не більш як за 3 календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин, – не більш як за 7 календарних днів.

У разі захворювання матері або іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до 3 років або за дитиною з інвалідністю віком до 18 років, допомога по тимчасовій непрацездатності надається іншій застрахованій особі, яка доглядає за дитиною у цей час, з першого дня за весь період захворювання.

Якщо застрахована особа у період здійснення догляду за хворою дитиною або за хворим членом сім’ї перебувала у щорічній відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або творчій відпустці, допомога по тимчасовій непрацездатності не надається.

Розмір допомоги по догляду обчислюється на загальних підставах і становить від 50% до 100% середньої заробітної плати застрахованої особи, залежно від набутого страхового стажу або наявності у неї пільг.

344425181 616945733360651 529784184795393176 n 1024x576 - По догляду за ким надається допомога по тимчасовій непрацездатності

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»