• Посилання скопійовано

Уряд затвердив нові пропорції розподілу ЄСВ у 2024 році

27 грудня КМУ вніс зміни до пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які будуть актуальними у 2024 році

Уряд затвердив нові пропорції розподілу ЄСВ у 2024 році

27 грудня на черговому засіданні КМУ (за повідомленням Тараса Мельничука) було внесено зміни до додатка до постанови КМУ від 26.11.2014 №675 «Про затвердження пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування» з метою збалансування доходів від сплати єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування до бюджетів Пенсійного фонду України та Фонду загальнообовʼязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для забезпечення прав застрахованих осіб в системі загальнообовʼязкового державного соціального страхування.

Так, тимчасово, у 2024 році, змінено пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування шляхом збільшення частки на загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування до 87,234% від фонду оплати праці роботодавців та фізичних осіб - підприємців та до 98,1732%, що надходять від сплати грошового забезпечення військовослужбовцям, і зменшення частки єдиного внеску, що розподіляється на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування на випадок безробіття. Про проєкт цієї постанови ми розповідали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»