• Посилання скопійовано

За наявності симптомів ГРВІ лікарняний під час війни можна оформити дистанційно, – МОЗ

Пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно. Якщо ж лікарняний необхідно буде продовжити, особиста присутність обов’язкова

За наявності симптомів ГРВІ лікарняний під час війни можна оформити дистанційно, – МОЗ

МОЗ розповідає, що пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно. У разі якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п’ять календарних днів, пацієнт обов’язково має з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Ця норма діяла під час пандемії і дозволяла лікарю формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому.

У разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Нагадаємо, що навіть перший електронний рецепт відтепер можна отримати без особистого прийому. 

МОЗ впроваджує зміни для спрощення взаємодії пацієнта з лікарем і мінімізації проявів самолікування.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»