• Посилання скопійовано

Що важливіше при доставці посилки: адреса чи П.І.Б.

Я и мій чоловік замовили посилки ЕМС з різницею в один тиждень на одну адресу, але на різні П.І.Б.!

Якщо дві посилки потраплять до однієї депеші на митниці, то розглядатимуться як одна чи ні? Тобто ключовим моментом є адреса чи П.І.Б.?

Відповідно до положень Закону України від 13.09.2001 р. №2681-ІІІ «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України»:

1) товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 200 євро, а загальна вага не перевищує 50 кг, що надходять на адресу громадян у міжнародних поштових відправленнях, звільняються від оподаткування;

2) товари, що пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, які надходять до України в одній депеші від одного відправника на адресу одного одержувача (незалежно від кількості відправлень), сумарна митна вартість яких, заявлена громадянином або визначена митним органом шляхом складання митної вартості усіх товарів, не перевищує 1000 євро та/або загальна вага яких не перевищує 100 кг, підлягають обов’язковому письмовому декларуванню у порядку, передбаченому для громадян, та обкладаються ввізним митом за ставкою в розмірі 20% митної вартості, податком на додану вартість та в установлених законодавством випадках акцизним та іншими зборами;

3) депеша — ємність чи кілька ємностей з міжнародними поштовими відправленнями, періодичними виданнями чи порожніми ємностями або група поштових відправлень, не запакованих у поштову тару, що відправляються одночасно з місця міжнародного поштового обміну однієї країни до відповідного місця міжнародного поштового обміну іншої країни за однією письмовою картою C №31 чи C №32 або посилковою картою CP №87.

Згідно з визначеннями, які надаються у Положенні про митний контроль та митне оформлення міжнародних поштових відправлень (далі — МПВ), затвердженому наказом Державної митної служби України, Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 27.10.99 р. №680/108 і зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 17.11.99 р. за №791/4084:

адресат (одержувач) МПВ — фізична або юридична особа, якій адресується МПВ;

відправник МПВ — фізична або юридична особа, яка здає оператору поштового зв’язку МПВ для пересилання.

Таким чином, товари, вартість яких не перевищує 200 євро, відправлені різними особами на адресу різних осіб, звільняються від оподаткування.

Також у разі пересилання поштою мобільних телефонів радимо ознайомитись з рішеннями Національної комісії з питань регулювання зв’язку України від 05.02.2009 р. №1338 та від 19.03.2009 р. №1405.

 

Рубрика: Право і відповідальність/Захист прав споживачів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Захист прав споживачів»