• Посилання скопійовано

Розслідування БЕБ тривають. Цього разу виявлено несплату ПДФО та ВЗ

Детективи БЕБ викрили службових осіб юрособи, які ухилились від сплати податків та зборів. Встановлено, що вони занижували податкові зобов’язання з ПДФО та ВЗ

Розслідування БЕБ тривають. Цього разу виявлено несплату ПДФО та ВЗ

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Наразі підприємство частково відшкодувало збитки, завдані Державному бюджету України, та сплатило 500 млн грн.

Раніше детективи  викрили службових осіб, які ухилились від сплати податків та зборів. Встановлено, що вони занижували податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Факт ухилення від сплати податків було задокументовано під час проведення слідчих дій.

Збитки, встановлені в рамках кримінального провадження, підтверджено висновком судово-економічної експертизи.

Наразі компанія відшкодувала частину  завданої державі шкоди в розмірі 500 млн грн. Справу скеровано до суду.

Оперативне супроводження здійснювали працівники Служби безпеки України. Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що з початку 2024 року БЕБ забезпечило понад 1 млрд грн відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»