• Посилання скопійовано

Складання адмінпротоколів за порушення податкового обліку податку на майно - місцевій владі: законопроєкт

Законопроєктом №11157 пропонується наділити правом посадових осіб органів місцевого самоврядування, що здійснюватимуть адміністрування податку на майно, складати протоколи про адмінправопорушення у разі порушення порядку ведення податкового обліку

Складання адмінпротоколів за порушення податкового обліку податку на майно - місцевій владі: законопроєкт

8 квітня 2024 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11157 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо уточнення осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення при порушенні порядку ведення податкового обліку".

Він доповнює норми проєкту Закону №11067 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податку на майно", який передбачає передання функцій адміністрування податку на майно органам місцевого самоврядування (про нього ми писали тут).

Законопроєктом №11157 посадові особі органів місцевого самоврядування, що здійснюватимуть адміністрування податку на майно, наділяються правом складати протоколи про адміністративні правопорушення у разі порушення порядку ведення податкового обліку.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»