• Посилання скопійовано

Не розповів, що сіятимеш на полі, — плати штраф

Його розмір коливатиметься від 850 до 8 500 грн. Уже з початку наступного року кожен користувач земельною ділянкою повинен мати агрохімічний паспорт. Там записуватимуть, зокрема, чим можна засівати окрему площу зараз та в наступні роки. Таким чином, для аграріїв це буде своєрідною наукою, яка пояснюватиме, як правильно обробляти ґрунт та що там краще вирощувати. Такий документ селянину доведеться купити. Він коштуватиме від 10 до 80 тисяч грн. А на його розроблення спеціалісту потрібно щонайменше три місяці.

Олександр Поліводський, адвокат: «Ці паспорти мають бути готові у такий спосіб, який би не був обтяжливий. Якщо він буде ускладнюватися і містити багато корупційних, в тому числі, ризиків, і технічних, і юридичних перешкод, то від цього не буде краще нікому.І це може заперечити саму ідею захисту землі».

Олена Лоскун

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»