• Посилання скопійовано

Чистий оподатковуваний дохід — це різниця між загальним оподатковуваним доходом та документально підтвердженими витратами

Загальна система оподаткування: книга доходів та витрат: чистий дохід зі знаком «-» (збитки). Запитання: як за рік підрахувати чистий дохід, якщо три зимові місяці спрацювали зі збитками? Врахувати лише місяці з доходом чи від отриманого доходу відрахувати збитки?

Статтею 177 ПКУ встановлено, що доходи фізосіб-підприємців, отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності, оподатковуються за ставками, визначеними в пункті 167.1 статті 167 ПКУ.

Об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізособи-підприємця.

Фізособи-підприємці подають до органу ДПС податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи.

Фізособи-підприємці зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

Форма Книги обліку доходів і витрат та порядок її ведення встановлено ДПАУ від 24.12.2010 р. №1025.

З відповідей на запитання підприємців, наданих податківцями Херсонщини на громадському обговоренні податкового законодавства України

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»