• Посилання скопійовано

У дні, коли не було доходу, заповнювати книгу доходів не потрібно

Чи потрібно приватному підприємцю — платнику єдиного податку, який віднесений до першої — третьої групи, заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат, якщо протягом робочого дня доходи не отримувалися?

Відповідно до п. 296.1 ст. 296 ПКУ платники єдиного податку ведуть облік у порядку, визначеному пп. 296.1.1 — 296.1.3 ст. 296 ПКУ. Згідно з пп. 296.1.1 ст. 296 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного за підсумками робочого дня відображення отриманих доходів. Підпунктом 296.1.2 ст. 296 ПКУ передбачено, що платники єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів та витрат.

Порядок ведення книг обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, та книг обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.11 р. №1637. Відповідно до вимог Наказу №1637 фізособи — підприємці — платники єдиного податку першої — третьої груп відображають фактично отриману суму доходу та фактично понесених витрат від провадження діяльності. Записи у книгах обліку доходів або книгах обліку доходів і витрат робляться за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. Отже, якщо фізособа — підприємець — платник єдиного податку, яка віднесена до першої — третьої групи, протягом робочого дня не отримувала доходу, то заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат не потрібно.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»