• Посилання скопійовано

До Болгарії дозволили в’їжджати за шенгенськими візами

Уряд Болгарії на засіданні 25 січня дозволив в’їзд до країни за шенгенськими візами, якщо йдеться про короткострокове перебування

Туристи з шенгенськими візами отримують право перебувати у Болгарії до трьох місяців у межах шестимісячного періоду, при цьому мати болгарські візи вони не зобов’язані.

Таке рішення ухвалено для того, щоб сприяти розвитку туристичних та ділових контактів із країнами Шенгенської зони. Крім того, болгарський уряд розраховує на зацікавленість з боку туристів та бізнесменів з Росії, України, Білорусі, Молдови, Туреччини й інших держав, що не входять до Євросоюзу.

Як зазначає «Російська газета», Софія полегшила візовий режим із країнами Шенгенської зони в односторонньому порядку. Тож шенгенська віза може замінити болгарську, але не навпаки. При цьому шенгенська віза не дає права в’їхати до Болгарії для довгострокового перебування, роботи або навчання.

Теперішнє вирішення болгарського кабінету міністрів діятиме, поки країну не приймуть до Шенгену. Заявку Болгарії та Румунії на вступ повинні були розглянути ще навесні 2011 року, проте через позицію низки країн, не задоволених рівнем корупції та безпекою кордонів країн-кандидатів, розгляд документа кілька разів відкладався. Влада Болгарії та Румунії розраховує, що їхні країни повністю приєднаються до Шенгену до літа 2012 року.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»