• Посилання скопійовано

Незабаром зʼявиться експериментальний проєкт щодо субсидії за один клік через сайт ПФУ

У документі пропонується забезпечити створення системи, яка автоматично отримуватиме інформацію з реєстрів МВС, ДМС, Мінфіну, Мінсоцполітики, Мін’юсту, МОЗ, Мінінфраструктури, що містять дані про домогосподарства

Незабаром зʼявиться експериментальний проєкт щодо субсидії за один клік через сайт ПФУ

Міністерство соціальної політики розробило проєкт постанови КМУ про експериментальний проєкт щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій.

Відповідний проєкт розміщено для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

У документі пропонується забезпечити таке.

  1. Створити систему, яка автоматично отримуватиме інформацію з реєстрів МВС, ДМС, Мінфіну, Мінсоцполітики, Мін’юсту, МОЗ, Мінінфраструктури, що містять дані про домогосподарства. Ця система збиратиме та аналізуватиме інформацію з різних джерел, щоб визначити, які домогосподарства можуть мати право на житлові субсидії.
  2. На вебпорталі Пенсійного фонду України або на Порталі "Дія" може бути створено онлайн-кабінет, в якому громадяни зможуть подати заяву та декларацію на житлову субсидію "в один клік". Для цього громадянам потрібно буде зареєструватися в системі та заповнити необхідну інформацію. Також будуть збережені чинні шляхи та способи звернення за житловою субсидією.
  3. Спрощення критеріїв отримання житлових субсидій для прийомних сімей, багатодітних сімей.
  4. У разі призначення житлової субсидії особам, які одноосібно виховують дітей віком до шести років або дітей з інвалідністю, може бути нівелювання вимоги до рівня доходу.
  5. Особи, які перебувають за кордоном понад 60 днів, не враховуються до складу домогосподарства для розрахунку соціальних нормативів житлово-комунальних послуг, при цьому їх доходи не зараховуються до сукупного доходу домогосподарства.
  6. Якщо матеріальний та майновий стан осіб, які складають домогосподарство, значно змінився, то проводиться перегляд їх права на отримання житлової субсидії та здійснюється перерахунок її розміру.
  7. Припинення до моменту звернення централізованих виплат житлових субсидій особам, житлові приміщення яких знаходяться на території ведення активних бойових дій або під окупацією, у разі відсутності в особи відкритого поточного банківського рахунку та незвернення протягом 60 днів до відділень АТ "Ощадбанк" чи АТ КБ "ПриватБанк" за зняттям коштів житлових субсидій.
  8. Інформування населення про призупинення надання субсидії за допомогою телекомунікаційного зв’язку із надсиланням відповідного попередження;
  9. Перевищення розміру житлової субсидії може бути виявлене шляхом щомісячної верифікації відомостей про отримувачів. Цей процес дозволить своєчасно виявляти випадки шахрайства та уникнути встановлення практики довготривалих судових процесів щодо повернення коштів, що були виплачені надміру.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»