• Посилання скопійовано

Договір про вільну торгівлю з республікою білорусь буде розірвано

КМУ ініціював припинення договору про вільну торгівлю з білоруссю та продовжив заборону на торгівлю з росією. Ці рішення ухвалено на засіданні Уряду 22 грудня 2023 року

Договір про вільну торгівлю з республікою білорусь буде розірвано

Міністерство економіки України розповідає, що Кабінет Міністрів України ініціював припинення міжурядової угоди про вільну торгівлю з білоруссю та продовжив заборону на торгівлю з росією. Відповідні рішення ухвалено на засіданні Уряду 22 грудня 2023 року.

Так, рішенням Уряду схвалено законопроєкт, який припиняє дію Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про вільну торгівлю та низки інших документів, що забезпечували режим вільної торгівлі між країнами та вилучення з такого режиму. Законопроєкт буде подано на розгляд Верховної Ради та набуде чинності після його ухвалення та публікації у передбаченому законом порядку.

Іншим рішенням Уряд продовжив до 31 січня 2024 року заборону на ввезення в Україну, в тому числі в митному режимі тимчасового ввезення, низки товарів з рф.

«Зрозуміло, що жодної торгівлі між Україною та державою-агресором та сателітом росії – білоруссю – не існує вже майже два роки як явища. Вказаними рішеннями ми лише приводимо договірно-правову базу у відповідність до реалій. Зачистку нормативно-правового поля від сміття, пов’язаного з росією та її союзниками, ми проводимо постійно та наполегливо, але, як бачите, працювати ще є над чим», – розповів заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»