• Посилання скопійовано

Мінфін працює над створенням нової інформаційно-аналітичної системи бюджетного планування

Мінфін створює нову інформаційно-аналітичну систему бюджетного планування і моніторингу виконання держбюджету. Ця система слугує джерелом аналітичної інформації та забезпечує автоматизацію функцій проведення оцінки ефективності

Мінфін працює над створенням нової інформаційно-аналітичної системи бюджетного планування

Про нові цифрові проєкти Міністерства фінансів України розповів заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Грубіян під час форуму «Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад».

За сприяння Програми підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) Мінфін створює нову інформаційно-аналітичну систему бюджетного планування та моніторингу виконання державного бюджету. Ця система слугує джерелом аналітичної інформації та забезпечує автоматизацію функцій проведення оцінки ефективності управління коштами державного бюджету на всіх стадіях бюджетного процесу. 

«Система надає зручний механізм накопичення, консолідації та узагальнення даних для підготовки документів, що подаються головними розпорядниками до Міністерства фінансів України. Отримані консолідовані дані ґрунтуються на первинних документах та деталізованих розрахунках, створених розпорядниками нижчого рівня», – зазначив Олександр Грубіян.

Заступник міністра фінансів також нагадав про зручність використання вебпорталу «Бюджет для громадян», який є офіційним загальнодоступним державним інтернет-ресурсом, призначеним для інформування громадськості про основні цілі, завдання та пріоритетні напрями бюджетної політики України. На порталі доступні дані про державний та місцеві бюджети, планові і досягнуті результати використання бюджетних коштів у доступній для розуміння формі.

Наразі найбільшим джерелом інформаційної взаємодії Міністерства фінансів України з місцевими фінансовими органами є інформаційно-аналітична система управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA», яка зосереджена на створенні нового рівня інформаційної взаємодії для місцевих фінансових органів та інших учасників бюджетного процесу. 

Олександр Грубіян повідомив, що Нацстратегія доходів до 2030 року передбачає законодавче врегулювання додаткових повноважень органам місцевого самоврядування у частині адміністрування місцевих податків і зборів, після чого вони отримають можливість впливу на процес адміністрування бюджетоутворюючих місцевих податків, який нині повністю перебуває у сфері повноважень податкових органів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»