• Посилання скопійовано

Як повернення обовʼязкового застосування РРО впливає на детінізацію торгівлі: цифри від Гетманцева

Унаслідок запровадження обов'язкового РРО та штрафів за їхнє невикористання обсяги торгівлі збільшилися на третину за низкою показників у січні-лютому 2024 року порівняно з січнем-лютим 2023 року

Як повернення обовʼязкового застосування РРО впливає на детінізацію торгівлі: цифри від Гетманцева

Нагадаємо, що застосування штрафів за порушення вимог Закону №265 з 01.08.2023 було відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

А з 01.10.2023 застосування штрафів було відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно. Про це ми писали тут.

Наразі ж Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вказав, що внаслідок введення обовʼязку з ведення РРО та штрафів за їх невикористання обсяги торгівлі збільшилися у січні-лютому 2024 року відносно січня-лютого 2023 року на:

  • розрахункові операції (в гривні) – плюс 38,2%,
  • загальна кількість чеків – плюс 37,3%,
  • нарахування ПДВ – плюс 42,8%.

Він підкреслив, що робота ДПС щодо перевірок зі застосування РРО триває, і в тіні залишається ще значна частина торгівлі. 

І наостанок він закликав торгівців видавати чеки, а споживачів повідомляти про кожний факт невидачі фіскального чека податкову на чат-бот або йому особисто.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»