• Посилання скопійовано

За користування Інтернетом садитимуть до в’язниці

Верховна Рада готується до розгляду законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав». За інформацією першого заступника Держслужби інтелектуальної власності Олексія Янова, цей документ передбачає запровадження кримінальної та адміністративної відповідальності для фізосіб, які попадуться на розповсюдженні нелегального контенту в мережі.

Таким чином, проблеми із законом можуть виникнути у кожного користувача Інтернету, який вирішить поділитися з друзями програмним забезпеченням, музикою або фільмами без дозволу правовласника цієї продукції. За стягування такої інформації відповідальність наразі не встановлюється.

Крім конкретних порушників законодавства про авторські права, відповідальність перед законом нестимуть і власники хостингів, на яких розміщено файлообмінні сервіси з піратським контентом. Законопроект №6523 передбачає процедуру, згідно з якою інтернет-провайдер, за допомогою послуг якого порушуються авторське право або суміжні права, несе з відповідною особою-порушником солідарну відповідальність. Олексій Янов запевняє, що ухвалення зазначеного закону захищатиме добросовісних користувачів контенту в мережі Інтернет.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»