• Посилання скопійовано

Механізм формування вартості копій державних стандартів буде переглянуто

Антимонопольний комітет України рекомендував ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем.

Так, підприємство, що є Генеральним агентом із виготовлення копій нормативних документів (державних стандартів, правил установленої практики, класифікаторів та каталогів), встановило агентам, які працюють у різних областях України, мінімальну ціну продажу однієї сторінки копії.

Зокрема, до мінімальної ціни продажу однієї такої сторінки, яку виготовляють агенти, було внесено необґрунтовані витрати. Йдеться про витрати на авторську винагороду агентам, заробітну плату персоналу, не задіяному у виготовленні копій нормативних документів, тощо.

Такі умови реалізації товару не могли б існувати за наявності конкуренції на ринку.

Комітет зобов’язав підприємство запровадити механізм формування економічно обґрунтованої ціни продажу агентами однієї сторінки копії нормативного документа. Зокрема, вилучити із Типової агентської угоди на проведення діяльності з виготовлення та розповсюдження копій нормативних документів положення, що дозволяють підприємству встановлювати для агентів мінімальну ціну продажу однієї сторінки копії.

Крім того, на вимогу Комітету ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» повинен не допускати встановлення необґрунтованого розміру відсотка відрахувань від ціни продажу однієї сторінки копії, що перераховується агентами Генеральному агенту.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»