• Посилання скопійовано

Приватним нотаріусам дадуть додаткові права

Підтвердження права володіння нерухомістю спростять. Отримати витяг із держреєстру про володіння земельною ділянкою, будівлею чи будь-яким іншим нерухомим майном можна буде в одному місці та дуже швидко. У будь-якого нотаріуса. Надати таке право приватним нотаріусам пропонує Міністерство юстиції. Це стане реальним, якщо запрацює інша пропозиція відомства — створення нового органу — єдиного державного реєстратора прав на об’єкти нерухомого майна. Уряд таку ідею вже підтримав — справа за депутатами.

Володимир Костюк, адвокат юридичної компанії: «Зараз ці функції окремо виконують Держкомзем, як реєстратор, і БТІ. Не потрібно буде іти чи в БТИ, чи в Держкомзем для отримання витягу. Це зможуть зробити приватні нотаріуси, які матимуть доступ до цього державного реєстру».

Вікторія Бойко

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»