• Посилання скопійовано

Прийнято за основу законопроект про удосконалення механізму відшкодування ПДВ фінвекселями

ВРУ прийнято у першому читанні законопроект про внесення змін до ПКУ щодо застосування фінансових векселів

Прийнято за основу законопроект про удосконалення механізму відшкодування ПДВ фінвекселями

Проектом предусмотрено:

- исключить из ст. 200 НКУ, регулирующей порядок бюджетного возмещения НДС, альтернативный вариант выдачи возмещения путем оформления казначейского финансового векселя;

- установить в «Переходных положениях» НКУ, что до 01.01.2014 г. бюджетное возмещение НДС может в соответствии с Законом о Госбюджете на 2013 год по заявлению налогоплательщиков выдаваться им путем выдачи финансовых казначейских векселей.

Формулировка несколько отличается, но суть остается прежней - вероятность получения возмещения НДС векселем должна зависеть от желания самого плательщика (проект от 17.04.2013 г. № 2847).

Из еще двух законопроектов, содержащих изменения в Законы об обращении векселей и о ценных бумагах (от 17.04.2013 г. № 2845) и в Бюджетный кодекс (от 17.04.2013 г. № 2846) относительно механизма применения финансовых векселей для выдачи бюджетного возмещения НДС, первый был принят парламентом за основу, а второй - отклонен.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»