• Посилання скопійовано

Опубліковано Закон про спрощення реєстрації припинення юросіб

Метою Закону є спрощення держреєстрації припинення центральних органів виконавчої влади, які є засновниками інших юридичних осіб. Набуває чинності 30 вересня 2015 року

Опубліковано Закон про спрощення реєстрації припинення юросіб

Закон України від 03.09.2015 № 667-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" опубліковано 29 вересня в "Голосі України" №180. Відповідно з 30 вересня 2015 року він набирає чинності.

Нагадаємо, що основою його метою  є спрощення державної реєстрації припинення центральних органів виконавчої влади, які є засновниками інших юридичних осіб.

Зокрема, уточнено, що з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юрособи або уповноваженого ними  органу  щодо припинення юрособи шляхом ліквідації за рішенням,  прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим  ними  органом,  за  судовим рішенням забороняється:

 - проведення держреєстрації змін до установчих документів юрсоби, щодо якої прийнято рішення щодо припинення, крім змін до установчих документів державних підприємств, установ та організацій, пов’язаних із зміною органу, до сфери управління якого вони належать.

Також передбачено, що затверджувати передавальний акт або розподільчий баланс юрособи, яка припиняється, дозволено центральному органу виконавчої влади, до якого перейшли повноваження та функції органу, до повноважень якого належить прийняття рішень про припинення юрособи.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»