• Посилання скопійовано

Зміни у застосуванні національного знаку відповідності

У Держпідприємництві підтримали проект постанови, яким надається право виробникам самостійно визначати чинники, що унеможливлюють нанесення відповідного знаку безпосередньо на виріб

Зміни у застосуванні національного знаку відповідності

Ініціатором змін до правил застосування національного знака відповідності є Мінекономрозвитку України.

Запропоновані зміни, за інформацією розробника проекту, мають врегулювати проблему неможливості безпосереднього нанесення національного знаку відповідності на певні види товарів у зв’язку з особливостями їх конструкції та форми.

Відповідно до чинної редакції Правил, знак відповідності наноситься на виріб та/або на етикетку, тару, пакування, експлуатаційну та товаросупровідну документацію тощо, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом.

Проектом передбачається змінити вищевказану вимогу Правил передбачивши, що: «знак відповідності наноситься на виріб або на етикетку, тару, пакування, експлуатаційну та товаросупровідну документацію у разі неможливості або невиправданості його нанесення безпосередньо на виріб».

Одночасно, проектом постанови пропонується визначити, що у разі підтвердження відповідності продукції призначеним органом з оцінки відповідності поряд із знаком відповідності наноситься ідентифікаційний код цього органу згідно з реєстром призначених органів з оцінки відповідності, а не ідентифікаційний номер цього органу згідно з державним реєстром таких органів, як передбачено наразі чинною редакцією Правил.

На думку розробника, прийняття запропонованих змін забезпечить зняття перешкод для введення суб’єктами господарювання в обіг та маркування національним знаком продукції, яка підпадає під дію технічних регламентів.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»