• Посилання скопійовано

Ведення реєстру аудиторів та аудиторських компаній відбуватиметься за новим порядком

Мінфін виклав у новій редакції Порядок ведення Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності. Для внесення інформації до Реєстру заявникові потрібно подати до Інспекції через електронний кабінет відповідну заяву

Ведення реєстру аудиторів та аудиторських компаній відбуватиметься за новим порядком

Мінфін наказом від 19.06.2023 р. №329 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 03.08.2023 р. за №1321/40377) виклав у новій редакції Порядок ведення Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності.

Реєстр складається з таких розділів:

1) аудитори;

2) суб'єкти аудиторської діяльності;

3) суб'єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов'язковий аудит фінансової звітності;

4) суб'єкти аудиторської діяльності, які мають право проводити обов'язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес.

Для внесення інформації до Реєстру заявник подає до Інспекції через електронний кабінет відповідну заяву за формою, затвердженою Радою нагляду за аудиторською діяльністю Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Під час реєстрації у Реєстрі заявнику автоматично присвоюється реєстровий номер, за допомогою якого здійснюється ідентифікація аудитора або суб'єкта аудиторської діяльності у Реєстрі. Реєстровий номер аудитора та суб'єкта аудиторської діяльності є індивідуальним і не може передаватися іншим аудиторам та суб'єктам аудиторської діяльності.

У разі змін у реєстровій інформації (крім інформації про проходження аудитором безперервного професійного навчання) аудитор протягом 30 календарних днів, а суб'єкт аудиторської діяльності протягом 10 календарних днів з того дня, коли відбулись зміни, зобов'язані подати через електронний кабінет до Інспекції за формою, затвердженою Радою нагляду, відповідну інформацію (зміни) для її внесення до Реєстру.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 08.08.2023 р. не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»