• Посилання скопійовано

Зміни у використанні коштів міжнародної допомоги: законопроєкт від КМУ

За законопроєктом від КМУ юрособи, які прямо або опосередковано мають у розпорядженні, отримують та використовують кошти міжнародної допомоги, подають фінансову звітність, аудиторські звіти та будь-які інші документи Мінфіну

Зміни у використанні коштів  міжнародної допомоги: законопроєкт від КМУ

Уряд ухвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо звітування в рамках залучення міжнародної допомоги». Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Ним пропонується внести зміни до Закону України «Про захист інтересів субʼєктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», якими, зокрема, встановити, що:

  • юридичні особи, які прямо або опосередковано мають у розпорядженні, отримують та використовують кошти міжнародної допомоги, подають фінансову звітність, аудиторські звіти та будь-які інші документи Мінфіну;
  • для забезпечення прийняття такої звітності та інших документів щодо використання цих коштів від цих юридичних осіб Мінфін створює автоматизовану інформаційну систему;
  • критерії до субʼєктів аудиторської діяльності, які мають право надавати аудиторські послуги з обовʼязкового аудиту фінансової звітності юридичних осіб, які прямо або опосередковано мають у розпорядженні, отримують та використовують кошти міжнародної допомоги, та виконувати інші обовʼязкові завдання з перевірки використання цих коштів, встановлює Мінфін.

Також передбачено внесення змін до Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», якими, серед іншого, визначено, що субʼєкти аудиторської діяльності, які згідно із законодавством мають право надавати юридичним особам, які прямо або опосередковано мають у розпорядженні, отримують та використовують кошти міжнародної допомоги, аудиторські послуги з обовʼязкового аудиту фінансової звітності та/або з виконання інших обовʼязкових завдань з перевірки використання цих коштів, подають до Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю інформацію про надання таких послуг. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»