• Посилання скопійовано

Податкова готує електронні картки для бізнесу

Підприємці отримають електронну картку платника податків. Цей сервіс має мінімізувати контакт між податківцями та бізнесом. Перегляд звітностей, оплата державних стягнень і реєстрація окремих видів податків — користуватися карткою можна не виходячи з дому. Щоправда, для цього доведеться купувати смартфони із додатковими функціями або переоснащувати комп’ютери зчитувачем карток і ПІН-клавіатурою.

Олександр Клименко, голова ДПСУ: «Це і є електронний кабінет платника податків, який може дистанційно звітувати, дистанційно сплачувати податки, дистанційно бачити свою — якщо вона є — заборгованість або її відсутність. При мінімальній затраті часу та максимальній зручності».

Планують, що такі картки видаватимуть безкоштовно. Щоправда, отримати їх зможуть не всі — принаймні до кінця року. Роботу автоматизованої системи оцінять лише найсумлінніші підприємці — ті, що без затримок розраховуються з державою.

Анатолій Кінах, президент УСПП: «На першому етапі треба давати можливість вибору. Ті, хто готові — можуть переходити. Ті, хто не готові — можуть працювати по старій системі. І поступово вдосконалювати».

У податковій кажуть: на впровадженні електронної картки зупинятися не збираються. Протягом наступних кількох років планують працювати з бізнесом без паперу.

Олена Лоскун 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»