• Посилання скопійовано

Визначення у 2012 році вартості основних засобів

Положеннями підпункту 14.1.138 статті 14 ПКУ визначено, що основні засоби — матеріальні активи, у т. ч. запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 2500 грн, невиробничих основних засобів і матеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у його господарській діяльності, вартість яких перевищує 2500 грн і поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад 1 рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Разом з тим, згідно з п. 14 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ у 2011 році норматив для основних засобів, визначений у пп. 14.1.138 статті 14 ПКУ, встановлювався у розмірі 1000 грн.

Отже, з 01.01.2012 р. відповідні матеріальні активи вважаються основними засобами, якщо:

— об’єкти призначені для використання у господарській діяльності платника податків;

— вартість окремого об’єкта становить понад 2500 грн;

— очікуваний строк корисного використання (експлуатації) окремого об’єкта з дати введення його в експлуатацію перевищує один рік.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»