• Посилання скопійовано

Депутати вирішили запровадити податок на ванну та коридор

Рада скасувала уточнення понять загальної та житлової площі

Депутати погодилися з президентом Віктором Януковичем у тому, що базою оподаткування нерухомості має бути не житлова, а загальна площа.

За те, щоб відхилити відповідно до пропозиції президента прийнятий парламентом закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу УРСР про визначення житлової і загальної площ об’єктів житлової нерухомості» проголосували 233 картки народних депутатів, передає ЛІГАБізнесІнформ.

У пропозиціях президента власник великого будинку загальною площею близько 1 тис. квадратних метрів може за допомогою перепланування зареєструвати житлову площу в межах, що не підлягають оподаткуванню (до 250 кв.м). Таким чином, на думку Януковича, з метою справедливішого підходу до стягнення податку на нерухомість доцільно визначити базою оподаткування не житлову (до житлової площі не належать ванна, душова, кухня, коридор, вбудована шафа тощо), а загальну площу об’єкта нерухомості.

«Разом з тим закон, що надійшов на підпис, закріплює підходи, за яких багатші верстви населення опиняються у привілейованому положенні. Попри те що загальна площа нерухомості, яка перебуває у власності таких громадян, може бути в рази більшою, ніж та, якою володіють неімущі громадяни, площа, з якою сплачується податок, може майже не відрізнятися», — йдеться у повідомленні про вето Президента.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла закон «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової і загальної площі об’єкта житлової нерухомості», яким уточнюються поняття загальної та житлової площі об’єкта житлової нерухомості, з пропозиціями Президента. Попередню версію документа розділ держави ветував наприкінці жовтня. Причина — закон передбачав заборону надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»