• Посилання скопійовано

Нотаріус щокварталу подає до ДПС інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування

Чи потрібно приватному нотаріусу надавати інформацію органу ДПС про видані свідоцтва на право на спадщину?

Відповідно до положень п. 174.4 статті 174 ПКУ нотаріус щокварталу подає до органу ДПС за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування у порядку, встановленому розділом IV ПКУ для податкового розрахунку.

З початку 2011 р. інформація щодо отриманих громадянами доходів у вигляді спадщини (подарунків), відображається у податковому розрахунку за формою №1ДФ за ознаками доходу «113 — 117» залежно від ступеня споріднення спадкоємця зі спадкодавцем.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»