• Посилання скопійовано

Що планують змінити в ПКУ через гендерну дискримінацію в оподаткуванні?

Гетманцев повідомив, що готується до щорічного конгресу, темою якого у 2024 році буде гендерна дискримінація в оподаткуванні. Йдеться про оподаткування ПДВ жіночих гігієнічних засобів

Що планують змінити в ПКУ через гендерну дискримінацію в оподаткуванні?

Гетманцев, Голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, як представник від України в Академічному комітеті Європейської асоціації професорів податкового права (EATLP), повідомив, що готується до щорічного конгресу, темою якого у 2024 році буде гендерна дискримінація в оподаткуванні.

Тому він порушив питання ставлення українського суспільства до оподаткування ПДВ жіночих гігієнічних засобів.

«Виникає дуже просте запитання - чому ж тоді українські жінки зобов'язані сплачувати протягом більшої частини свого життя ПДВ щомісяця, купуючи гігієнічні товари, потреба в яких обумовлена самою природою жінки?», - запитав Гетманцев.

Також нардеп запитав у читачів свого Телеграм-каналу: «Чи можна вважати ПДВ на жіночі гігієнічні засоби, який наразі в Україні становить 20%, проявом податкової дискримінації за гендерною ознакою?».

Щоправда, згодом він зазначив, що «Наразі ми не можемо приймати жодні подібні антидискримінаційні пільги, навіть якщо вони вбачаються і популярними, і сучасними. Просто не можемо дозволити собі цю розкіш у цей надскладний час. А саму тему для дискусії я запропонував, аби звернути увагу на різницю в рівні нашої суспільної фінансової дискусії, обговорюваних питань та суспільної фінансової проблематики, що хвилює людей по той бік кордону з ЄС».

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»