• Посилання скопійовано

Як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України: розʼяснення від ДПС

Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника ДПС протягом 10 к. дн. з дати отримання заяви

Як отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України: розʼяснення від ДПС

ДПС у Харківській області інформує, що для отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування платник податків (юридична особа, фізична особа – підприємець, фізична особа) може подати заяву відповідної форми до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання заяви на отримання довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу в один із таких способів:

  • поштою; 
  • безпосередньо до контролюючого органу; 
  • засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua (розділ «Листування з ДПС»).

Документи за спеціальними формами, затвердженими іноземними компетентними органами, подаються платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку. Зазначені документи подаються з перекладом українською мовою.

Заяву потрібно подавати за формою, наведеною у додатку до Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, затвердженого наказом Мінфіну від 19.08.2022 №248, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.10.2022 за №1195/38531 (далі – Заява). 

Довідка-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу протягом десяти календарних днів з дати отримання заяви. Довідка надається за вибором платника у паперовій, або електронній формі, про що він зазначає у заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині Електронного кабінету.

Довідка видається за звітний (податковий) період – рік, який зазначається у заяві та підтверджує, що платник податків є резидентом України протягом року, зазначеного у довідці.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»