• Посилання скопійовано

ДПС роз'яснила порядок розрахунку за надання туристичної послуги

Лист ДПСУ від 01.08.2012 р. №13633/6122-1315/784

Податкова нагадує: при розрахунку за надання туристичної послуги слід проводити розрахунок на повну суму вартості послуги, до якої входить і туристичний збір.
ДПС листом від 01.08.2012 р. №13633/6122-1315/784 поінформувала про здійснення розрахунку за надання туристичної послуги.
Так, згідно зі ст. 3 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» суб'єкти підприємництва, що здійснюють розрахункові операції у готівковій чи безготівковій формі (із застосуванням платіжних карт, платіжних чеків, жетонів тощо) під час продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг, зобов'язані:
— проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку і переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій;
— видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції;
— застосовувати РРО, включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, з дотриманням встановленого порядку їх застосування.
Враховуючи викладене, податкова нагадує: при розрахунку за надання туристичної послуги слід проводити розрахунок на повну суму вартості послуги, до якої входить і туристичний збір.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»