• Посилання скопійовано

Продаєте нерухомість, яка у власності понад 3 роки – не платіть податок

Якщо ж протягом року було здійснено продаж більш як одного з об’єктів нерухомості, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5%

Продаєте нерухомість, яка у власності понад 3 роки – не платіть податок

Згідно з положеннями Податкового кодексу дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб. Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Якщо ж протягом року було здійснено продаж більш як одного з таких об’єктів нерухомості, або продаж об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, отриманого у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5%  – для фізичних осіб-резидентів та за ставками 15% (17%) – для фізичних осіб-нерезидентів. У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу (обміну) об’єкта незавершеного будівництва.

З початку року 145 мешканців області задекларували 15,8 млн грн доходів, отриманих від продажу (обміну) нерухомого майна.

Нагадаємо, що відзвітувати про свій майновий стан і доходи, отримані торік, слід до 1 травня 2014 року, а сплатити податок – до 1 серпня цього ж року.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»