• Посилання скопійовано

ПН, складена резидентом при отриманні послуг від нерезидента на митній території України, не підлягає реєстрації у Єдиному реєстрі ПН

Чи потрібно підприємству при отриманні послуг від нерезидента реєструвати податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних?

Отримувач послуг від нерезидента, місце постачання яких розташоване на митній території України, нараховує податок за основною ставкою податку (п. 208.2 ст. 208 ПКУ.

При цьому отримувач послуг — платник податку у порядку, визначеному статтею 201 ПКУ, складає податкову накладну із зазначенням суми нарахованого податку, яка є підставою для віднесення суми до податкового кредиту у встановленому порядку. Податкова накладна складається в одному примірнику та залишається в отримувача послуг — платника податку.

Відповідно до п. 4 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29 грудня 2010 року №1246, не підлягають реєстрації податкові накладні, які не видаються покупцеві та залишаються у продавця.

Таким чином, податкова накладна, складена резидентом при отриманні послуг від нерезидента на митній території України, незалежно від суми ПДВ, зазначеної у такій податковій накладній, не підлягає реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»